Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за вариатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за вариатор

Въпросът ми е ремонтния комплект на вариатора от какво се състои и еднакъв ли е за всички Алфи?
    Доколкото знам се сменя само нещо си била някаква пластмаса която се прецаквала (доколкото знам в пари е около 15лв) без да е нужно да се сменя целият вариатор.
    Nicola Romeo

Първоначално публикувано от Belvedere Покажи съобщение
    Въпросът ми е ремонтния комплект на вариатора от какво се състои и еднакъв ли е за всички Алфи?
    Доколкото знам се сменя само нещо си била някаква пластмаса която се прецаквала (доколкото знам в пари е около 15лв) без да е нужно да се сменя целият вариатор.
    Еднакъв е. И не с епрецаква тя, по причина че оригинално я няма тази шайба вътре. Тя се слага за да компенсира аксиалното износване на корпуса на вариатора, като предотвратява нежеланото чукане.

Тази шайба при някой искарва 5 000 км. при дуги 10 000 или 20 000. При други 100 км и пак се разтраква.

Ако ше я продаваш това е вариантя да е закърпиш. Ако ще си я караш по-добре нов вариатор, за да не ти се лага да отваряш пак мотора след 1 година.
    Last edited by oem; d.m.y г., 10:57.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

За продаване няма да я продавам,то чак мотора ли се отваря !!!!
      Препоръчва ли се някакъв или някаква марка по специален вариатор или има някакъв стандарт?
      Nicola Romeo

Comment

свалят се ремъците,отваря се мотора изважда се единия разпределителен вал, на който е вариатора и се демонтира после по обратния ред поставя се вала за зацепвването на ремъците се нуждаеш от така наречените пети и.....това е в съкратен вариант общо взето .Ремонтния комплект е без пари 12-15 кинта , но нали се сещаш че за толкова работа ще трябва да кихнеш поне 100-150 лв Ако се разтрака след 2-3 хиляди километра познай какво следва -нов вариатор ,отваряне затваряне още парички брррр
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
          свалят се ремъците,отваря се мотора изважда се единия разпределителен вал, на който е вариатора и се демонтира после по обратния ред поставя се вала за зацепвването на ремъците се нуждаеш от така наречените пети и.....това е в съкратен вариант общо взето .Ремонтния комплект е без пари 12-15 кинта , но нали се сещаш че за толкова работа ще трябва да кихнеш поне 100-150 лв Ако се разтрака след 2-3 хиляди километра познай какво следва -нов вариатор ,отваряне затваряне още парички брррр
          Не споря и не търся по ефтин вариант.Попитах защотото някои някъде ми беше казал че можело да се смени само там въпросният к-т без да се сменя вариатора.Аз съм на принципа като карам карам като правя правя без да съм скъп на триците и ефтин на брашното.Колко горе долу искарва един вариатор (нов)
          Nicola Romeo

Comment

десетина-12 години ако си сменяш редовно маслото и ползваш вярното масло
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Това за маслото няма съмнение.
              Ти с какво масло караш?
              Аз сега съм със Селения.
              Има ли смисъл да го сменявам,нещо Agip ми се върти в главата или да не се правя на майстор.
              Nicola Romeo

Comment

Това за маслото няма съмнение.
                Ти с какво масло караш?
                Аз сега съм със Селения.
                Има ли смисъл да го сменявам,нещо Agip ми се върти в главата или да не се правя на майстор.
                Сменяш си вариатора който е кьм 320лв.и пак Селения.
                0888515205

Comment

За продаване няма да я продавам,то чак мотора ли се отваря !!!!
                  Препоръчва ли се някакъв или някаква марка по специален вариатор или има някакъв стандарт?
                  Погледни тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EE%EB%E0%F2%E0

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Много благодаря на всички.
                    Живот и здраве като мина през тази операция ще пиша пак.
                    Nicola Romeo

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                      Ето и нов въпрос : какво се получава като ти се прее_е вариатора , че на мен много масло ми бута , като падат оборотите под 2500 и почва да трака като от клапани и направо ужас дали и при мен е вариатора
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                        Ето и нов въпрос : какво се получава като ти се прее_е вариатора , че на мен много масло ми бута , като падат оборотите под 2500 и почва да трака като от клапани и направо ужас дали и при мен е вариатора
                        Вариатора е. И при мен така тракаше под 3000 оборота.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          Вариатора е. И при мен така тракаше под 3000 оборота.
                          А гореше ли ти 1 л. масалце на 1000 км. не на 10 000 а на 1000 смятай
                          sigpic
                          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                            А гореше ли ти 1 л. масалце на 1000 км. не на 10 000 а на 1000 смятай
                            За разхода определено не може да е от вариатора но може да прочетеш темите за почистване на масления сепаратор и да пробваш да го изчистиш и да караш с хубаво масло а ако след това не се оправи отиваш на по сериозен ремонт като сегменти.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                              За разхода определено не може да е от вариатора но може да прочетеш темите за почистване на масления сепаратор и да пробваш да го изчистиш и да караш с хубаво масло а ако след това не се оправи отиваш на по сериозен ремонт като сегменти.
                              Благодаря за съвета дано не е от сегменти
                              sigpic

Comment

Working...
                              X